Beweegprogramma COPD

 

Wijkel Groep biedt beweegprogramma’s aan voor iedereen die moeite heeft om een actieve levensstijl te onderhouden door onderstaande medische aandoeningen of beperkingen zoals COPD.

COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) is de verza- melnaam voor een aantal longziektes waarbij de longen zijn beschadigd. Tot de ziekte COPD behoren Chronische bronchitis en Longemfyseem.

Bij chronische bronchitis zijn de bronchiën voortdurend ontstoken waardoor het lichaam meer slijm aanmaakt en ademhalen lastiger wordt. Bij longemfyseem gaan er langzaam longblaasjes verloren waardoor zuurstof na het inademen minder makkelijk in het bloed komt en afvalstoffen moeilijker worden uitgeademt. Patiënten kunnen het hierdoor benauwd krijgen.

Met behulp van gespecialiseerde fysiotherapie wordt geprobeerd longaanvallen te voorkomen door o.a. de lichamelijke conditie en spierkracht zo optimaal mogelijk te trainen. Tijdens het programma ligt de focus verder op het verminderen van vermoeidheid, het contact met lotgenoten, het verbeteren van leefstijlfactoren en educatie.

Daarnaast wordt u begeleidt in het oppakken van een sport of andere vorm van structureel bewegen na afloop van het programma.


Méér dan bewegen alleen

Het doel van deze beweegprogramma`s is om u, rekening houdend met uw klachten, weer aan het bewegen te krijgen, wat uw gezondheid ten goede komt en klachten kan verminderen.

Hoe gaan we te werk?

Tijdens een intake worden een aantal fysieke testen gedaan en in samenspraak met u een aantal doelen bepaald. Voorts gaat u gedurende 12 weken in een kleine groep oefenen en trainen onder begeleiding van een deskundige en gecertificeerde fysiotherapeut. De eerste 6 weken 2 x per week, daarna 1 x per week.

Tussentijds worden informatiebijeenkomsten gehouden om u meer inzicht te verschaffen in uw zieketebeeld. Ook wordt gekeken hoe u in de toekomst uw beweeggedrag kunt onderhouden.

Kosten en vergoeding

U kunt deelnemen aan de programma`s op verwijzing van huisarts of specialist. De kosten voor het beweegprogramma worden doorgaans (gedeeltelijk) vergoed door uw zorgverzekeraar. Bekijk uw polis of neem contact met ons op.
Alle beweegprogramma’s voor mensen met:

Wijkel Bewegen Totaal en Leefstijl Pakketten

Bewegen, gezonde voeding en een verstandige leefstijl gaan dus hand in hand bij het behouden van een goede of verkrijgen van een betere gezondheid. Binnen Wijkel groep werken gespecialiseerde coaches op al deze terreinen. Vraag gerust om advies!

Zònder medische indicatie?

Als voorstander van een actieve en bewuste levensstijl heeft Wijkel Groep uiteraard ook gedacht aan mensen die zònder medische indicatie aan hun gezondheid willen werken. Een gezonde levensstijl helpt immers mee klachten te voorkomen; en voorkomen is beter dan genezen!

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Bekijk onze Bewegen Totaal abonnementen en Leefstijl pakketten of vraag één van onze medewerkers om advies.


Advies of afspraak maken?
Wijkel Groep staat voor zorg op maat!
Om te bepalen welk pakket het beste bij u past, of om een pakket op maat samen te stellen maken we graag een afspraak met u.

Bel Sandra of Lucienne via:


045 – 521 22 24

Voor Beweeg Programma’s kunt u terecht bij onderstaande praktijken:


Praktijk HEERLEN NOORD
Bokstraat 67
6413 AS Heerlen

Routebeschrijving

Praktijk HEERLEN CENTRUM
Akerstraat 27
6411 GW Heerlen

Routebeschrijving