Checklist zorgverzekering kiezen

Het is verstandig om uw zorgverzekering kritisch tegen het licht te houden. Bent u verzekerd voor de fysiotherapeutische zorg die u (misschien) nodig hebt? Betaalt u niet te veel zorgpremie? En kunnen de kleine lettertjes nog voor verrassingen zorgen? Bekijk de checklist.

Checklist
De verschillen tussen aanvullende verzekeringen zijn groot. Het is dus verstandig om ze ieder jaar met elkaar te vergelijken op basis van uw zorgbehoefte en de mogelijke risico’s dat u loopt. Met deze ‘checklist goed verzekerd voor fysiotherapie’ weet u waar u op moet letten bij het afsluiten of wijzigen van uw zorgpolis. Besluit u om van zorgverzekeraar te wisselen? Zeg dan vóór 31 december uw huidige zorgverzekering op. Als u niets doet, loopt uw bestaande verzekering gewoon door.

Vergelijk de premies
Weet u welke zorg u komend jaar nodig hebt en welk aanvullend zorgpakket daar het beste bij past? Dan is het tijd om de aantrekkelijkste zorgverzekeraar te vinden. U kunt hiervoor op www.zorgverzekeringwijzer.nl kijken om polissen te kunnen vergelijken. Of bekijk hier het overzicht aanvullende verzekeringen 2023.