CTR graph methode

Afgelopen week hebben Ben Wijkel en Daniel Habets in Zweden de cursus CTR graph gevolgd. Deze methodiek is ontwikkeld door professor Staffan Nordlander en gaat uit van de principes dat ons lichaam in balans moet zijn om optimaal te kunnen functioneren (Sagittale balans).

Sagittale dysbalans is de dysbalans in voor – en achterwaartse richting van de wervelkolom. Normaal gesproken, heeft onze wervelkolom drie natuurlijke voor – en achterwaartse krommingen. De cervicale lordose, de thoracale kyfose en de lumbale lordose. Deze natuurlijke krommingen werken harmonieus samen om de wervelkolom te stabiliseren tegen de zwaartekracht. Als een van de genoemde krommingen te vlak of te groot wordt, zal de wervelkolom uit balans raken en zult u lichamelijke klachten gaan ervaren.

Door middel van de CTR graph methode kunnen afwijkingen in de wervelkolom t.a.v. Sagittale dysbalans gemeten worden. Met specifieke manuele en fasciale technieken wordt vervolgens de sagittale balans van de wervelkolom hersteld. Ben en Daniel werken met een selecte groep van 10 fysiotherapeuten en osteopaten wereldwijd met deze vernieuwende behandelmethode.

Wilt u meer weten over deze specifieke behandelmethode? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.