Daniel Habets treedt toe tot maatschap Wijkel Fysio

Na jaren te zijn klaargestoomd door Ben, is Daniel Habets (39) met terugwerkende kracht per 1 januari 2022 toegetreden tot de maatschap en zal hij samen met Ben Wijkel de kar bij Wijkel Fysio gaan trekken. “Ben gaat niet stoppen”, zegt Daniël. “Maar zo krijgt hij de mogelijkheid om zijn specialismen nog beter te kunnen uitvoeren en we hebben een goede verdeling gevonden in de managementtaken.”

“Bieden van de juiste zorg op de juiste plek, daar gaan we voor”, vult Daniël aan. “We hebben een visie waarbij we de curatieve zorg en vitaliteit voor heel Parkstad willen verzorgen. Met fysiotherapeutische kennis, leefstijl coaching, maar ook preventieve zorgproducten. Daarvoor blijven we de medewerkers en onszelf bijscholen.”

Daniël is al 15 jaar een bekend gezicht bij Wijkel. Niet alleen als kundig fysiotherapeut en diagnost, maar ook geeft hij al jaren leiding aan het team. Eerst op de Beersdalweg en later op de Bokstraat.

 “Ik was één van de eerste werknemers bij Ben. We kenden elkaar al jaren van het voetbal bij Groene Ster. Ik werkte na mijn opleiding bij Hogeschool Zuyd bij RAP revalidatie toen Ben mij vroeg. Daar hoefde ik niet lang over na te denken.”

“In feite is er praktisch weinig veranderd”, zegt Daniël. “Ik heb me altijd heel prettig gevoeld bij Wijkel. Omringd door goede, kundige collega’s, zowel op zakelijk en persoonlijk vlak. We voelen ons goed aan en zijn een hecht team. Daarom heb ik deze stap van ondernemerschap mede ook aangedurfd. De positieve reactie van het team deed me dan ook goed!”

Na de opleiding fysiotherapie voltooide hij ook de Master Sportfysiotherapie. Tijdens zijn periode op de Hogeschool Zuyd heeft hij zijn echtgenote Jasmijn, sinds kort ook werkzaam in de praktijk, leren kennen.

“Inderdaad”, zegt Daniël lachend. “We hebben dezelfde opleiding gedaan en dezelfde interesses. Dat was ook handig bij de vervolgcursussen, waarvan we er veel samen deden; zoals fascie technieken en dry needling. Naast andere specialisaties deed ik ook nog echografie en extended scope. Daar ligt volgens mij mijn echte kracht en interesse; bij het medisch diagnosticeren van problemen bij patiënten.”

Daniel is een sporter in hart en nieren. Tot 3 jaar geleden voetbalde hij nog actief. Nu houdt hij zich fit met 3 tot 4 keer hardlopen en krachttraining per week. Daarnaast is hij een echte huisvader en doet hij graag leuke dingen met zijn gezinnetje. In de spaarzame tijd die daarna nog overblijft speelt hij ook nog gitaar en keyboard.

Wij wensen Daniël veel succes met zijn nieuwe stap en het verwezenlijken van zijn doelen!