Ervaringen Corona revalidatie client

Bij Wijkel Groep zijn we eind maart 2020 binnen de werkgroep Corona, samen met gespecialiseerde zorgprofessionals uit de regio, gestart met de zorg aan herstelde Corona patienten. Als fysiotherapeuten richten wij ons binnen de werkgroep op de fysieke revalidatie van deze groep. Inmiddels zijn de eerste revalidatie trajecten afgerond en krijgen we reacties van onze cliënten.

We zijn dan ook blij en trots dat Peter (53) zijn persoonlijke verhaal en de ervaringen met zijn corona revalidatietraject met ons wilde delen:

“Hallo, ik ben Peter,

Ongeveer half maart ben ik met ziekteverschijnselen van covid19 ziek thuis gebleven. Ik kreeg amper lucht en had totaal geen kracht meer. Dokter gebeld en klachten doorgegeven. Er werd mij gevraagd om de ademhaling per minuut te te tellen. Dit was 34x per minuut. Men verzocht mij om mij te melden bij het pas geopende corona centrum in Urmond. Samen met mijn vrouw ben ik er heen gegaan. Daar hebben ze een aantal klachten onderzocht. Men kwam daar tot de conclusie dat ik corona zou hebben. Er werd getwijfeld of ik naar huis of naar het ziekenhuis moest. Doordat er nog genoeg zuurstof in het bloed was hebben we voor de eerste optie gekozen.

Er werd mij gezegd dat ik samen met mijn vrouw en zoon twee weken in quarantaine moest. Ook had ik een kuur voor de longen meegekregen. Voor de rest was alles nog onbekend. Voor mij persoonlijk kan ik zeggen dat ik mij nog nooit zo ziek heb gevoeld. Twee dagen koorts, beroerd en in een week 9 kg gewicht kwijtgeraakt. Na een week ging het met tussenpozen iets beter. Omdat ik nog niks van mijn eigen arts had gehoord heb ik ze gebeld. Ze konden niks voor mij betekenen. Zelf wist men ook niet veel. Dus wij, mijn vrouw en ik hadden vragen, maar kregen weinig antwoorden. Na twee weken en aandringen bij de arts kon ik nog een keer terecht in Urmond voor nog een controle. De arts die mij onderzocht vertelde mij dat ik goed vooruit was gegaan en hij bevestigde dat, gezien de klachten en het verloop ervan, ik inderdaad corona had.

De weken erna ging ik met stapjes vooruit en af en toe weer een terugval. Op krachten komen was het devies en rust nemen. Na ongeveer 7-8 weken voelde ik mij goed, maar als ik iets van inspanning deed bleek ik toch nog tekortkomingen te hebben. Ik heb toen contact opgenomen met de Wijkel fysio praktijk om mij eventueel te willen begeleiden in dit proces. Ik had nl nog navraag bij mijn arts gedaan of er iets voor geregeld was, maar dat bleek niet het geval. Het was voor mij een gevoel van; regel maar zelf iets. Jammer!

Gelukkig waren ze bij de Wijkel praktijk net in een afrondende fase hoe ze dit soort patiënten konden gaan begeleiden.
Ik kreeg eerst een inleidend gesprek en een test hoe mijn conditie er aan toe was. Daarna hebben wij het start programma besproken. Dit alles was voor mij zeer tevredenstellend. Ik heb twee keer per week (eerste paar keer een half uur daarna een uur) oefeningen gehad met afwisselend Daniel en Rachelle als begeleiding.

Dankzij hun heb ik mijn grenzen gevoeld, steeds opnieuw gecontroleerd waardoor ikzelf ook kon zien wat de waarden van mijn lichaam op dat moment waren. Op deze manier leerde ik waar de grens was en hoe de toestand van het lichaam was. Dus ook na de rustmomenten. Dit alles was voor mij de goede begeleiding die ik kreeg en zelf ook wilde hebben.

Na 5 weken heb ik nog een afsluitende test gedaan en ben ik hiervan ook op de hoogte gesteld. Ik wilde graag weer werken en dankzij deze begeleidende oefeningen is dit voor mij gelukt.

Ik ben inmiddels mijn tweede week aan het werk en het gaat goed. Wel heeft men mij erop gewezen dat ik nog steeds in een herstelfase zit en dat het nog een hele tijd kan duren voordat ik weer “de oude” zal zijn. Maar voor nu is het voor mij een werkbare situatie geworden en ben ik hier enorm blij en dankbaar voor!

Daniel en Rachelle bedankt!

Mvg Peter”

Wij wensen Peter succes bij zijn verder herstel!

Heeft u vragen over het corona zorgpad of wil u graag een afspraak maken naar aanleiding van uw klachten als gevolg van Corona? Neem dan gerust contact met ons op: 045-5212224 of mail naar: info@wijkel-groep.nl.