Even voorstellen: Maurice Rademacher

Iedereen die wel eens bij Wijkel Fysio komt kent wel Maurice Rademacher (43). Hij werkt op alle drie de vestigingen als manueel therapeut, doet als oedeemtherapeut lymfedrainage en is shockwave specialist. Daarnaast is hij ook Crafta therapeut; een specialisme binnen de fysiotherapie gericht op het behandelen van klachten in de nek-, hals- en kaakregio.

Maurice is geboren in Brunssum en woont nu samen met zijn vrouw en dochtertje in Schinveld. Na bijna 10 jaar in een grote praktijk in Duitsland te hebben gewerkt, kwam hij in mei 2011 bij Wijkel in dienst. En daar voelt hij zich nog steeds thuis.

“Ik zit hier wel op mijn plek”, vertelt Maurice. “Bij Wijkel krijg ik de ruimte om me te ontwikkelen en doe ik wat ik het liefste doe: mensen van hun klachten afhelpen of ondersteunen van chronische cliënten. Ik baal er nog steeds van als dat wel eens niet lukt!”

Ondanks zijn drukke werkweek en de tijd voor zijn gezin heeft hij ook nog tijd voor hobby’s. Zo houdt hij van koken, reizen en uitstapjes maken met zijn gezin of vrienden. De uitdaging vindt hij ook in het werk en de afwisseling die dit biedt. “Gezin, werken en leren en daar de balans in vinden, dat is al lastig genoeg. Afgelopen weekend met vrienden een weekendje München in lederhosen naar de Hoffbraukeller, dat is op zijn tijd een goede uitlaatklep”, zegt hij lachend.

Samen met Melvin is hij recent gestart met een nieuw initiatief: Hydrotherapie voor doelgroepen. “Een aantal jaren geleden hadden we een eigen oefenbad op de Bokstraat, maar dat was niet ideaal”, zegt Maurice. 

“Met de komst van het doelgroepen bad bij In de Bende in Landgraaf kunnen we nu weer hydrotherapie geven aan verschillende doelgroepen. In het bad kan de vloer omhoog worden gezet naar 1.40m en dat is ideaal voor hydrotherapie. Op dit moment doen we dit nog 2 keer per week 2 uur voor revalidatie van cliënten met een nieuwe heup, nieuwe knie en COVID-revalidatie. De bedoeling is dat we gaan uitbreiden naar meer uren voor ook groepen met oedeem en COPD, maar daar zullen we nog over communiceren.”

“In november gaan we met een cursus voor hydrotherapie volgen en dan kunnen we echt los”, vervolgd Maurice met een grote smile. Met die afwisseling en lol in het werk houden zit het wel snor zo te zien…