Even voorstellen: Ralph Moonen

Ralph Moonen (49) behoort inmiddels ook tot de oudgedienden bij Wijkel. Je komt hem tegen op de Bokstraat, waar hij naast fysiotherapeut ook aan, manuele therapie, dry-needling, shockwave en medical taping doet.

Ondanks dat hij geboren is in Heerlen woont hij het grootste deel van zijn leven al in Schaesberg, waar hij co-ouderschap heeft over zijn zoontje. Net als veel fysiotherapeuten uit zijn jaargang was hij werkzaam in Duitsland, bij twee grote praktijken.

“Na mijn afstuderen was het vinden van een vaste baan lastig”, verteld Ralph. “Ik kon toen in Nederland alleen aan de slag als vervanger. Ik heb zelfs gesolliciteerd als hypotheekadviseur bij Obvion, maar bij fysiotherapie lag toch echt mijn hart. In Duitsland kon ik full-time aan het werk en dat beviel prima.”

“In 2007 kreeg ik een telefoontje van Ben dat ik bij hem mocht komen werken en nu werk ik alweer 14 jaar hier”, zegt hij lachend. “Nog altijd met veel plezier. Als ik mensen kan helpen en resultaten boek haal ik daar veel voldoening uit.” 

“Ik krijg bij Wijkel de ruimte om me te ontwikkelen. In januari start ik met een cursus ‘Facsie-technieken’, bindweefsel verbindt alles met elkaar en kan dan ook problemen geven. Met behulp van speciale technieken kun je verklevingen en beknellingen losmaken”. Zijn ogen glinsteren als hij er over verteld.

“Ik geloof in hands on werken”. “Dat er protocollen zijn is begrijpelijk, maar ik moet wel de mogelijkheid hebben om ervan te kunnen afwijken. Je wilt natuurlijk wel maatwerk blijven leveren.

Sport in het algemeen is waar Ralph van houdt al is hij bij het zelf sporten geswitcht van fiets naar hardlopen, omdat het minder tijd kost. Zijn eerste ambitie was om sportfysiotherapeut te worden, maar omdat er in Nederland geen geweldige sportcultuur is, heeft hij dat niet doorgezet.

Het liefste zou hij zijn noodzakelijkerwijs gestaakte studie osteopathie alsnog afmaken, maar dat zit er helaas niet meer in. “Dan maar alle aandacht voor de Fascie-technieken, want die zijn onderdeel van de osteopathie”, zegt hij lachend.