Fysiotherapie bij Artritis

Fysiotherapie kan een remedie zijn bij een breed scala aan klachten, zoals ook bij artritis.

Bij artritis is er sprake van chronische gewrichtsontstekingen. Deze ontstekingen komen in 80-90% van de gevallen voor in de handen en voeten. Ook andere gewrichten zoals de polsen, ellenbogen, schouders, enkels, knieën en heupen kunnen ontstoken raken. De ontstekingen ontstaan als gevolg van immunologisch probleem, waarbij de oorzaak onbekend is.

Bij Artitis is het van belang dat patiënt een actieve levensstijl en gezond voedingspatroon hanteert. De fysiotherapie richt zich op de beweeglijkheid van spieren en gewrichten die bij diagnose samen met medicatie gestart worden.

Hoe kan fysiotherapie helpen bij Artritis

Bij artritis of reumatoïde artritis kan de fysiotherapeut oefentherapie inzetten om de meest voorkomende klachten; gewrichtspijn, stijfheid en vermoeidheid te verminderen. Waarbij spierkracht, balans, coördinatie en uithoudingsvermogen worden vergroot.

Oefentherapie heeft tevens een gunstig effect t.a.v. het risico op osteoporose en hart- en vaatziekten. Fysiotherapeut kan patiënt begeleiden bij het gebruik van eventuele hulpmiddelen, bij ADL en geeft advies en voorlichting.

Wijkel Groep

Bij Wijkel Groep werken meerdere behandelaren die ruim ervaren zijn met het behandelen van artritis-patiënten.

Wijkel Groep organiseert leefstijl programma’s waarin artritis patiënten in groepsverband kunnen bewegen onder begeleiding van een actieve revalidatie trainer.

Kijk voor meer informatie op onze Artritis pagina of neem telefonisch contact met ons op via 045 –521 22 24.