Fysiotherapie bij duizeligheid

Duizeligheid kan verschillende oorzaken hebben, zoals een innerlijke oorontsteking, een verstoorde balans van het evenwichtsorgaan in de oorschelp, een verstoorde bloeddruk, een verstoorde bloedcirculatie of een hersenaandoening.

Fysiotherapie kan helpen bij het behandelen van duizeligheid door middel van oefeningen en technieken die gericht zijn op het verbeteren van de balans en coördinatie, het versterken van de nek- en rugspieren en het verbeteren van de bloedcirculatie. Oefeningen zoals het lopen op een oneffen oppervlak, het draaien van de hoofd en het oefenen van oogbewegingen, kunnen helpen bij het versterken van de balans en coördinatie.

De fysiotherapeut kan ook adviseren over houdingscorrectie en het vermijden van triggers die duizeligheid kunnen veroorzaken. In sommige gevallen, zoals bij cervicogene duizeligheid, kan manuele therapie ook worden toegepast.

Daarnaast kan fysiotherapie ook gericht zijn op het verminderen van stress en angst, die vaak bijdragen aan duizeligheid. Dit kan worden bereikt door middel van ontspanningstechnieken zoals ademhalingsoefeningen en progressieve spierontspanning.

Het is belangrijk om te realiseren dat elke persoon uniek is en dat de behandeling van duizeligheid afhankelijk is van de oorzaak ervan. Onze fysiotherapeuten en manuele therapeuten zullen, na een intake en lichamelijk onderzoek, samen met u een passend behandelplan opstellen. Daarbij werken we nauw samen met uw behandelende KNO-arts. 

Heeft u last van duizeligheid, neem dan contact met ons op 045 – 521 22 24.