Fysiotherapie bij ziekte van Parkinson

Fysiotherapie kan helpen bij de symptomen van de ziekte van Parkinson, zoals stijfheid, trillingen en bewegingsonvrijheid. Fysiotherapeuten kunnen oefeningen en technieken aanbieden die gericht zijn op het verbeteren van de balans, coördinatie en beweging. Oefeningen kunnen helpen om de spieren te versterken en de stijfheid te verminderen. Bewegingsanalyse en gait training kunnen ook worden gebruikt om de gang van patiënten te verbeteren. 

Fysiotherapie kan ook worden gebruikt om complicaties te voorkomen, zoals valpartijen. Het is belangrijk om een fysiotherapeut te raadplegen die ervaring heeft met de behandeling van patiënten met de ziekte van Parkinson.

Fysiotherapie bij de ziekte van Parkinson bij Wijkel Groep

Onze behandelaars zijn aangesloten bij Parkinsonnet, een multidisciplinair lokaal netwerk afgestemd op de zorg rondom Parkinson. Door deze samenwerkings- en expertisekring kunnen we u als Parkinson patiënt zo goed mogelijk behandelen en ondersteunen.

Is bij u de ziekte van Parkinson vastgesteld of heeft u symptomen die passen bij Parkinsonisme dan kunt u altijd contact opnemen via 045-521 22 24.