E.P.T.E.

 


Wat is E.P.T.E. ?

EPTE of voluit Echogeleide PercuTane Electrolyse) is een innovatieve behandelmethode voor langdurige en slecht herstellende peesklachten. EPTE is bedoeld om de vicieuze cirkel van pijn te doorbreken en wordt aangevuld een speciaal trainingsprogramma om de spieren en pezen weer sterker, gezonder en beter belastbaar te maken.

EPTE maakt gebruik van Elektrolyse, waarbij een elektrische gelijkstroom door middel van een naald op de exacte pijnlocatie wordt ingebracht. De combinatie van naald en stroom klinken misschien akelig, maar in praktijk is de behandeling vrijwel pijnloos en wordt bovendien met uiterste precisie uitgevoerd.

Hoe ziet een EPTE behandeling eruit?

Met behulp van echografie kan de therapeut nauwkeurig zien wat de juiste locatie is om te behandelen middels een naaldje. De huid wordt eerst gedesinfecteerd voordat er geprikt wordt. Met behulp van het EPTE apparaat dient de behandelaar gedurende 1-2 minuten een lichte stroom toe, direct op de plek waar de pijn ontstaat. De stroom zet een aantal lichaamseigen/ fysiologische reacties in gang die het herstel bevorderen.

Hoewel het prikken licht gevoelig kan zijn, wordt de behandeling zelf niet als pijnlijk ervaren. Hoogstens wordt de behandeling als kortdurend ‘oncomfortabel’ beschouwd. De EPTE behandeling wordt altijd gecombineerd met oefenvormen om de belastbaarheid en het natuurlijk herstel van de pees te bevorderen.

Succesvolle resultaten worden vaak al bereikt na slechts enkele behandelingen. Zelfs bij al maanden bestaande chronische peesproblemen. EPTE is effectief bij de volgende klachten:

  • Pijn net onder de knieschijf, aan de kniepees (jumpersknee)
  • Pijn aan de achillespees (achilodynie)
  • Chronische elleboogpijn (tenniselleboog)
  • Chronische schouderpijn (supraspinatus pees)
  • Hielspoor (plantaire fasciopathie)
EPTE bij Wijkel Groep

Wijkel Groep beschikt over geavanceerde apparatuur om een EPTE behandeling in combinatie met echografie uit te voeren. Binnen onze praktijk zijn er diverse therapeuten die de speciale opleiding hebben gevolgd om een EPTE behandeling goed te kunnen uitvoeren. Bovendien kunnen we EPTE goed combineren met actieve revalidatie training, zodat u snel en blijvend van uw klachten afkomt!

Heeft u last van langdurige of chronische peesklachten laat u dan behandelen met EPTE bij Wijkel Groep? Maak een afspraak en bel ons via 045 – 521 22 24.

Meer fysiotherapie:


Advies of afspraak maken?Bel Sandra of Lucienne via:

045 – 521 22 24
Voor deze behandeling kunt u terecht bij onderstaande praktijken:

Praktijk HEERLEN CENTRUM
Akerstraat 27
6411 GW Heerlen

Routebeschrijving

Praktijk HEERLEN NOORD
Bokstraat 67
6413 AS Heerlen

Routebeschrijving

Praktijk BRUNSSUM / HOENSBROEK
Treebeekstraat 31
6446 XN Brunssum

Routebeschrijving