Geriatrie fysiotherapie

 


Wat is geriatrie fysiotherapie ?

Mensen die ouder en minder beweeglijk worden, ervaren vaker belemmeringen of klachten. In het herstel van of omgang met deze klachten komen ze doorgaans in aanraking met de fysiotherapeut voor ouderen; de geriatriefysiotherapeut.

Geriatrie fysiotherapie is de behandeling van ouderen gericht op het behoud van zelfredzaamheid en onafhankelijkheid in de thuissituatie.

De geriatrie fysiotherapeut is gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen. Hij helpt vaak patiënten die bijvoorbeeld door een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup verschijnselen vertonen van ouderdom. De patiënten doen vooral oefentherapie, gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

De behandeling van de Geriatrie fysiotherapeut

De behandeling van de geriatrie fysiotherapeut is dus gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid van de patiënt en is sterk afhankelijk van de onderliggende klacht. Een geriatrie fysiotherapeut is gespecialiseerd in de doelgroep ouderen en de daarbij veelvoorkomende ouderdomsklachten en ziekten.

Een overzicht van veel voorkomende geriatrie klachten zijn:

  • Balansproblemen – valpreventie
  • Loopproblemen
  • Moeite met opstaan
  • Moeizaam uitvoeren van alledaagse taken zoals wassen, aankleden
  • Gevolgen van een beroerte
  • Ziekte van Parkinson
  • Gevolgen van een gebroken heup
  • Vermoeidheid en verminderd uithoudingsvermogen
Geriatrie Fysiotherapie bij Wijkel Groep

Bij Wijkel Groep kennen en begrijpen wij de oudere patiënt en zijn klachten en kunnen u voorzien van de beste behandeling. Wij stellen  samen met u een behandelplan op. Zo wordt u nauw betrokken in uw eigen behandelproces en wordt rekening gehouden met eventuele beperkingen.

Wijkel Groep verzorgt ook fysiotherapie aan huis. Dus ook als u niet voldoende mobiel bent om naar de praktijk te komen, kunnen we u behandelen.

Wilt u een afspraak maken? Bel ons via 045 – 521 22 24.

Meer fysiotherapie:


Advies of afspraak maken?Bel Sandra of Lucienne via:

045 – 521 22 24
Voor deze behandeling kunt u terecht bij onderstaande praktijken:

Praktijk HEERLEN CENTRUM
Akerstraat 27
6411 GW Heerlen

Routebeschrijving

Praktijk HEERLEN NOORD
Bokstraat 67
6413 AS Heerlen

Routebeschrijving

Praktijk BRUNSSUM / HOENSBROEK
Treebeekstraat 31
6446 XN Brunssum

Routebeschrijving