Manuele therapie Heerlen

 


Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een specialisatie die vaak wordt toegepast bij functiestoornissen van de gewrichten, spieren en zenuwen. Met manuele therapie werken we eraan om u beter te laten bewegen en om de houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor worden speciale technieken gebruikt die in de gewrichten worden toegepast.

De manueeltherapeut onderzoekt de functies van gewrichten binnen de gehele keten van bewegen. Binnen deze bewegingsketen speelt de wervelkolom vaak een centrale rol. Veel klachten ontstaan door het verminderd functioneren van de wervelkolom. Dit is ook vaak de oorzaak voor stoornissen in armen en benen.

U merkt vaak direct verschil. Zo kunt u een verbetering van de bewegingsvrijheid voelen en een afname van de pijn. Andere belangrijke onderdelen van manuele therapie zijn goede instructies, advies, begeleiding en inzicht geven in hoe gezond te bewegen.

De manuele therapie behandeling

De manueeltherapeut behandelt een bewegingsfunctiestoornis middels een aantal specifieke technieken:

Mobiliserende technieken: Mobilisatie is een techniek waarbij de therapeut uw lichaam veelvuldig in een bewegingsrichting stuurt die vrij beperkt is of was. Hierbij is het doel om de beweeglijkheid over het gehele bewegingstraject van het gewricht te verbeteren.

Manipulerende technieken: ofwel technieken, ook wel manipulaties genaamd. Manipulatie is een impulstechniek in de eindstand van een gewricht. Deze worden uitgevoerd met een gedoseerde impuls en snelheid (HVLT = High Velocity – Low Thrust). Bij manipulatie kan een herkenbaar knakkend geluid optreden. De meeste patiënten ervaren deze technieken niet als pijnlijk.

Manuele therapie bij Wijkel Groep?

Wij raden het u aan om naar een manueel therapeut te gaan wanneer uw gewrichten niet goed bewegen. Manuele therapie kan een oplossing bieden voor veel klachten, zoals: Hoofdklachten en nekklachten, heupklachten, pijn in de rug en meer. De manueel therapeut kijkt tijdens de eerste afspraak naar welke klachten u heeft en hoe specifieke klachten verholpen kunnen worden. Hierdoor weet u dus direct na de eerste behandeling al meer en voelt u al verlichting in de pijn.

Bij Wijkel Groep werken verschillende master manueeltherapeuten. Deze hebben zich gespecialiseerd in therapeutische technieken, manuele vaardigheden en het stellen van de juiste diagnose. Bij Wijkel Groep krijgt u de best mogelijke behandeling, waarbij we uitgaan van de laatste wetenschappelijke kennis.

Aanvullend bespreekt de manueeltherapeut welke andere technieken en oefeningen effectief kunnen ondersteunen in de totale behandeling van uw klachten.

De master manueeltherapeuten bij Wijkel Groep zijn: Ralph Moonen, Erik Gerards, Ben Wijkel en Maurice Rademacher.

Bij onderstaande klachten is manuele therapie een geschikte therapie:

 • Nekklachten
  Hoofdpijn
  Schouderklachten
  Elleboogklachten
 • Hoge rugklachten
  Lage rugklachten
  Heupklachten
  Verstuiking
 • Artrose
  Polsklachten
  Bekkenklachten
  Knieklachten

Voor manuele therapie kunt u terecht in Heerlen, Heerlerheide, Hoensbroek, Brunssum en Treebeek

Meer fysiotherapie:


Advies of afspraak maken?Bel Sandra of Lucienne via:

045 – 521 22 24
Voor manuele therapie kunt u vanuit Heerlen terecht bij:

Praktijk HEERLEN CENTRUM
Akerstraat 27
6411 GW Heerlen

Routebeschrijving

Afspraak aanvragen