Shockwave therapie

 


Wat is shockwave therapie?

Shockwave therapie is een innovatieve en zeer doeltreffende behandelmethode. De term “shockwave” verwijst naar mechanische schokken die als een golf door het weefsel gaan. Het gaat om hoorbare energetische geluidsgolven, die helende eigenschappen hebben. In de fysiotherapie wordt shockwave therapie gebruikt bij de behandeling van spier- en peesklachten, verkalkingen, (in) scheuring en hielspoor.

De behandeling met Shockwave therapie

De fysiotherapeut behandelt met name pezen en kapsels met schockwave therapie. Met de huidige shockwavetechnologie is het ook mogelijk om bindweefsel, verklevingen en littekens te behandelen.

Er zijn twee vormen van shockwave welke in de praktijk van Wijkel Goep worden toegepast:
Radiale shockwave (RSWT) en gefocuste shockwave (FSWT). Beide technieken werken even goed, maar hebben een ander toepassingsgebied.
Radiale shockwave wordt voornamelijk gebruikt bij oppervlakkig gelegen pezen en kapsels.
Gefocusseerde shockwave wordt vaak als aanvulling op of bij dieper gelegen weefsels gebruikt.

Veel voorkomende aandoeningen die worden behandeld met schockwave zijn:

De fysiotherapeut richt zich bij de behandeling niet alleen op herstel van de blessure. Om ervoor te zorgen dat klachten niet meer terugkomen wordt naast het behandelen middels shockwave aandacht besteed aan versterkende oefeningen.

De (eerste) shockwave behandeling bestaat uit 4 tot 6 behandelingen, waarbij oefeningen ter versterking van de aangedane structuren ter ondersteuning kunnen worden gedaan. De fysiotherapeut laat de behandeling zo veel als mogelijk aansluiten bij de dagelijkse handelingen van de cliënt.

Omdat de effecten van shockwave vaak pas na 8 tot 12 weken goed merkbaar zijn bij de cliënt, vindt er na 6 behandelingen een pauze moment van vier weken plaats. Na de evaluatie kan de behandeling dan vervolgd worden.

Shockwave therapie bij Wijkel Groep

Heeft u een aandoening waarbij shockwave een uitweg kan bieden? Dan bent u bij de Wijkel Groep aan het juiste adres. Onze shockwave fysiotherapeuten zijn geschoolde shockwave therapeuten. Ze bezitten een verbijzondering en zijn specialistisch geschoold om u met shockwave te behandelen.

Tijdens uw eerste consult zullen de behandelbare factoren in kaart worden gebracht, met behulp van echografie en andere moderne testapparatuur. Aansluitend maken we een persoonlijk behandelplan om u zo optimaal mogelijk te laten herstellen van uw klachten.

Bij Wijkel Groep wordt gebruik gemaakt van de nieuwste shockwave apparatuur van Storz en beschikken we zowel over apparatuur voor Radiale Shockwave als Gefocusseerde shockwave.

Neem contact op via 045-521 22 24 en maak direct een afspraak.

Meer fysiotherapie:


Advies of afspraak maken?Bel Sandra of Lucienne via:

045 – 521 22 24
Voor deze behandeling kunt u terecht bij onderstaande praktijken:

Praktijk HEERLEN CENTRUM
Akerstraat 27
6411 GW Heerlen

Routebeschrijving

Praktijk HEERLEN NOORD
Bokstraat 67
6413 AS Heerlen

Routebeschrijving

Praktijk BRUNSSUM / HOENSBROEK
Treebeekstraat 31
6446 XN Brunssum

Routebeschrijving