Sportfysiotherapie

 


Wat is sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapeut richt zich op de behandeling en het voorkomen van sportblessures.

De sportfysiotherapeut behandelt niet alleen fanatieke top- en recreatiesporters. Hij behandelt ook ouderen en jongeren waarbij sportrevalidatie een belangrijk onderdeel van de behandeling is.

Preventie vindt plaats door middel van voorlichting en programma’s om het lichaam te versterken, waardoor de kans op blessures wordt verkleind.

De behandeling bij sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut behandelt met name spier- en gewrichtsblessures. De meest voorkomende blessures zijn knie-, schouder– en enkelblessures. Veel voorkomend zijn:

De sportfysiotherapeut richt zich niet alleen op herstel van de blessure. Er wordt tevens voor gezorgd dat de aanwezige klachten niet meer terugkomen. Naast het behandelen van de blessure wordt er veel aandacht besteedt aan preventieve en versterkende oefeningen.

De behandeling vindt voornamelijk plaats in de oefenzaal of op het sportveld. De sportfysiotherapeut laat de behandeling zo veel als mogelijk aansluiten bij de beoefende sport of het doel van de cliënt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van moderne – en functionele trainingsapparatuur. De revalidatietraining wordt zonodig ondersteund door manuele behandeltechnieken, dry needling, EPTE of Medical Taping.

Sportfysiotherapie bij Wijkel Groep

Heeft u een sportblessure of een aandoening waarbij u op een sportieve en actieve manier moet revalideren? Dan bent u bij de sportfysiotherapeut aan het juiste adres.

Onze sportfysiotherapeuten Tom Corstjens, Daniël Habets, Frans Boumans en Ben Wijkel zijn Master geschoolde sportfysiotherapeuten. Ze bezitten een specialisatie of verbijzondering en zijn specialistisch geschoold om u de optimale sportzorg te bieden.

Tijdens uw eerste consult zullen de behandelbare factoren in kaart worden gebracht. Daarbij kan gebruik worden gemaakt van echografie en andere moderne testapparatuur. Hierna maken we een persoonlijk gericht plan van aanpak om u zo optimaal mogelijk te behandelen of laten revalideren.

Heeft u last van een sportblessure? Neem dan contact met ons op voor een afspraak.

Meer fysiotherapie:


Advies of afspraak maken?Bel Sandra of Lucienne via:

045 – 521 22 24
Voor deze behandeling kunt u terecht bij onderstaande praktijken:

Praktijk HEERLEN CENTRUM
Akerstraat 27
6411 GW Heerlen

Routebeschrijving

Praktijk HEERLEN NOORD
Bokstraat 67
6413 AS Heerlen

Routebeschrijving

Praktijk BRUNSSUM / HOENSBROEK
Treebeekstraat 31
6446 XN Brunssum

Routebeschrijving