Hamstringblessure

Eén van de veel voorkomende sportblessures is een hamstringblessure. Hamstrings noemen we de spieren aan de achterkant van het bovenbeen. Bij een acute hamstringblessure is er een plotselinge felle pijn aan de achterzijde van het bovenbeen. De blessure ontstaat meestal tijdens het sporten, bij het trekken van een sprintje, bij een explosieve start of als je plotseling afremt. Maar je kunt ook een hamstringblessure krijgen in het dagelijks leven, bijvoorbeeld door een onverwachte beweging.

De pijn die je voelt bij een hamstringblessure lijkt op een messteek of zweepslag. Dit gaat gepaard met een gevoel van kramp. Je kunt je been dan moeilijk buigen en ook lopen doet veel pijn. Het rekken of aanspannen van de spier is pijnlijk en de plek kan stijf worden. Soms ontstaat na een paar dagen een bloeduitstorting aan de achterkant van het bovenbeen. 

Onze fysiotherapeuten kunnen een diagnose stellen om de ernst van de blessure vast te stellen. Vermijd de pijnlijke beweging totdat een diagnose is gesteld. Onze fysiotherapeuten onderzoeken hoe de hamstringblessure is ontstaan en welke oefeningen kunnen helpen bij een goed en vlot herstel, ook na een operatie. De fysiotherapeut kan je ook helpen om te bepalen wanneer je weer kunt beginnen met sporten en hoe je een nieuwe blessure voorkomt.

Neem bij een hamstringblessure zo spoedig mogelijk contact met ons op voor een afspraak via 045 – 521 22 24.