Incompany cursus schouderklachten

20 en 21 oktober hebben wij met 18 medewerkers van de Wijkel-groep genoten van een TOP incompany-cursus bij ons in de praktijk. Dit om met zijn allen een lijn te volgen in het onderzoek en revalidatieproces bij schouderklachten.

Circa vijf procent van de bevolking kampt met schouderproblemen. Schouderinstabiliteiten, al dan niet voorkomend met impingement, peesproblemen, rotatorenmanchetrupturen, Bankartlaesies en S.L.A.P.-laesies zijn de meest voorkomende problemen.

Welke vormen van schouderinstabiliteit en impingement zijn er? Wat is het verschil tussen impingement en subacromiale pijn? Wat zijn de vormen van peesletsel volgens de meest recente inzichten? Wat is de klinische relevantie van een Bankartlaesie? Hoe kan ik de gezondheidsproblemen optimaal diagnosticeren? En hoe stel ik een revalidatieprogramma samen met respect voor de aangedane structuur, verschillende fasen van wondgenezing en persoonlijke factoren?

Deze geaccrediteerde cursus Schouder gaf bij onze (maneel/sport/geriatrisch) fysiotherapeuten antwoord op al deze vragen.

Heeft u schouderklachten? Neem dan contact met ons.