Chronische pijn Heerlen

 


Wat is chronische pijn?

Chronische pijn is pijn die langer dan 3 maanden aanwezig is of langer duurt dan de verwachte hersteltijd na beschadiging of ziekte. Er is dus geen duidelijk afkappunt. Veel aandoeningen gaan helaas gepaard met chronische pijn, zonder dat er normaal herstel plaatsvindt. Voorbeelden hiervan zijn reumatoïde artritis en artrose.

Chronische pijn komt veel voor bij klachten van het bewegingsapparaat (nek, lage rug, kaak, enzovoort), whiplash, fibromyalgie, prikkelbare darm syndroom (of spastische darmsyndroom), hoofdpijn. Bij chronische pijn is de directe relatie met weefselschade minder sterk of soms zelfs helemaal verdwenen.

Naast fysieke factoren spelen bij chronische pijn ook allerlei psychologische en sociale gevolgen een onderhoudende rol.
Chronische pijn wordt beïnvloed door de omgeving, gedachten, emoties, verwachtingen, lichamelijke gesteldheid en het gedrag. Het is een complex probleem dat bestaat uit allerlei factoren. Chronische pijn heeft vaak veel invloed op het leven van mensen in de vorm van:

  • Pijnbeleving
  • Pijngedrag
  • Ervaren beperkingen in het dagelijkse functioneren
  • Verminderde kwaliteit van leven.
Behandeling bij chronische pijn

De impact van chronische pijn kan enorm zijn. De complexiteit en de meervoudige invalshoeken maken dat het behandelen van patiënten met chronische pijn meestal in een multidisciplinair team wordt gedaan. Hierbij is naast aandacht voor fysiek klachten ook aandacht voor mentale en sociale problemen die het gevolg zijn van de chronische pijn. Naast pijnreductie is het leren leven met chronische pijn een belangrijk onderdeel van de behandeling.

Een behandelend team bestaat naast arts en fysiotherapeut vaak uit een psycholoog/ coach en ergotherapeut. De complexiteit van de klacht bepaalt of chronische pijn behandeld kan worden via een revalidatiearts.

Behandeling chronische pijn bij Wijkel Groep

Wijkel Groep heeft een speciaal team van medewerkers, die multidisciplinair samenwerken bij patiënten met chronische pijnklachten. Zij kunnen, eventueel in samenwerking met een verwijzend specialist uw helpen met de fysieke, mentale en sociale gevolgen van chronische pijn.

Het chronisch pijn team van Wijkel Groep is gespecialiseerd in chronische pijnklachten ten gevolge van klachten aan het bewegingsapparaat (gewrichten, bindweefsel, skelet en spieren) en bestaat uit:
Gespecialiseerde fysiotherapeuten, psycholoog, lifecoach, ergotherapeut en actieve revalidatie trainers.

Voor de behandeling van chronische pijn kunt u terecht vanuit o.a. Heerlen, Heerlerheide, Hoensbroek, Brunssum en Treebeek.

Heeft u last van chronische pijn? Maak dan kennis met het chronisch pijn team bij Wijkel Groep. Bel 045-521 22 24 of vul het online formulier in voor een kennismakingsgesprek.

Voor welke andere klachten is fysiotherapie geschikt?

Onze therapeuten zijn gespecialiseerd in diverse therapieën om u op de best mogelijke zorg te kunnen geven bij klachten zoals:


Advies of afspraak maken?Bel Sandra of Lucienne via:

045 – 521 22 24
Voor fysiotherapie bij chronische pijn kunt u vanuit Heerlen terecht bij:

Praktijk HEERLEN CENTRUM
Akerstraat 27
6411 GW Heerlen

Routebeschrijving

Afspraak aanvragen