Hielspoor Treebeek

 


Wat is hielspoor?

Hielspoor is een gevolg van een overbelasting van de peesplaat onder de voet. Door de overbelasting kan rond de aanhechting van de pees aan het hielbot een verkalking ontstaan en ontstekingen. Daarom spreekt men ook vaak van een peesplaatontsteking in plaats van hielspoor, ook wel Fasciitis Plantaris genoemd.

Hielspoor is een veelvoorkomende klacht. Die zowel bij mannen als vrouwen veelvuldig voorkomt. De oorzaak van hielspoor ligt meestal in een onjuist looppatroon.

In de behandeling van hielspoor richten we ons enerzijds op het verhelpen van de pijnklachten en de mogelijke verkalking en anderzijds op het verbeteren van de het looppatroon middels oefentherapie.

Klachten en symptomen bij hielspoor

De meest voorkomende klachten zijn:

  • Het ervaren van pijn aan zijkant of onderkant van de hak/ voethiel bij lang staan of lopen
  • Stijfheid en achteruitgang in dagelijks functioneren
  • Moeite met hardlopen en schokbelasting van de voeten (springen etc.)

Bij deze klachten kunt u voor een diagnose naar een huisarts of fysiotherapeut. Daar wordt door middel van een echografie uw hiel in beeld gebracht.

De behandeling

Ondanks de pijn onder de hiel als gevolg van een hielspoor is beweging van de voet en de peesplaat belangrijk voor de behandeling. Hielspoor behandelen door rust te nemen kan niet: de ontsteking kan wel minder worden, maar de hiel blijft stijf door de verkalking rond de hielpeesplaat.

Bij behandeling van hielspoor wordt de verkalking rond de hielpeesplaat verminderd. Dit kan middels:

  • Shockwave therapie: door ultrasoon geluid wordt de verkalking afgebroken
  • Dry needling: aanprikken triggerpoints in de hiel om overbelasting weg te nemen
  • E.P.T.E. behandeling: versnelde afname van de ontsteking

Aanvullend op bovenstaande wordt naast shockwave/ dry needling/ EPTE ook gerichte oefentherapie gedaan om de voet weer optimaal te laten functioneren. Eventueel kan er medical taping of dry needling worden gedaan om de kuitspier te ontspannen of te ondersteunen.

Bij hielspoor wordt er gebruik gemaakt van behandelingen uit de aanvullende verzekering. Vaak duurt een behandeltraject bij hielspoor rond de 10 behandelingen.

Waarom behandeling hielspoor Wijkel?

Bij Wijkel Groep zijn Tom Corstjens, Daniël Habets, Frans Boumans, Ben Wijkel, Erik Gerards, Ralph Moonen, Maurice Rademacher en Melvin Menten geschoolde shockwave therapeuten. Zij zijn ervaren in het behandelen van hielspoor en kunnen als nodig ook aanvullende behandelingen voor hielspoor uitvoeren

Tijdens uw eerste consult zullen we met behulp van echografie uw hielspoor goed in kaart brengen en aansluitend maken we een persoonlijk behandelplan om u zo optimaal mogelijk te laten herstellen van uw klachten.

Bij Wijkel Groep wordt gebruik gemaakt van de nieuwste shockwave apparatuur van Storz en beschikken we zowel over apparatuur voor Radiale Shockwave en Gefocusseerde shockwave.

Voor de behandeling van hielspoor kunt u terecht vanuit o.a. Heerlen, Heerlerheide, Hoensbroek, Brunssum en Treebeek

Maak direct online een afspraak om van uw hielspoor af te komen of bel 045-521 22 24.

Voor welke andere klachten is fysiotherapie geschikt?

Onze therapeuten zijn gespecialiseerd in diverse therapieën om u op de best mogelijke zorg te kunnen geven bij klachten zoals:


Advies of afspraak maken?Bel Sandra of Lucienne via:

045 – 521 22 24
Voor behandeling van hielspoor kunt u vanuit Treebeek terecht bij:

Praktijk BRUNSSUM / HOENSBROEK
Treebeekstraat 31
6446 XN Brunssum

Routebeschrijving

Afspraak aanvragen