Knieklachten

 Knieklachten zijn bijvoorbeeld aanhoudende pijn, een instabiel gevoel, stijfheid in het gewricht of zelfs een blokkering in de knie.

De klachten die optreden bij knieklachten

Knieklachten kunnen ontstaan door een acuut trauma of door overbelasting. Deze overbelasting is vaak gerelateerd aan sport, maar ook dagelijkse activiteiten zoals fietsen kunnen klachten veroorzaken die voor een beperking zorgen.

Bij knieklachten wordt al snel geadviseerd om de knie te ontlasten of om een tijd te stoppen met de activiteit die de klacht verergert. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat oefentherapie bij langdurige knieklachten een beter resultaat oplevert dan rust nemen.

De behandeling

Na een analyse stellen we samen met u een behandelplan op om zo snel en efficiënt mogelijk uw knieklachten te verlichten of zelfs te laten verdwijnen. Hierin leggen we vast welke doelstellingen we hebben, wanneer we die denken te behalen en op welke manier. Hiervoor maken we gebruik van de programma’s die we ontwikkeld hebben voor veel voorkomende knieklachten en spitsen die toe op uw mogelijkheden en persoonlijke doelen. We maken hierbij onder andere gebruik van behandelmethoden zoals:

Voor welke andere klachten is fysiotherapie geschikt?

Onze therapeuten zijn gespecialiseerd in diverse therapieën om u op de best mogelijke zorg te kunnen geven bij klachten zoals:


Advies of afspraak maken?Bel Sandra of Lucienne via:

045 – 521 22 24
Voor fysiotherapie kunt u terecht bij onderstaande praktijken:

Praktijk HEERLEN CENTRUM
Akerstraat 27
6411 GW Heerlen

Routebeschrijving

Praktijk HEERLEN NOORD
Bokstraat 67
6413 AS Heerlen

Routebeschrijving

Praktijk BRUNSSUM / HOENSBROEK
Treebeekstraat 31
6446 XN Brunssum

Routebeschrijving