Nekklachten Heerlen

 


Wat zijn nekklachten?

Wanneer is er sprake van nekklachten en hoe herken ik de klachten?

Nekpijn is een van de meest voorkomende klachten onder mensen. Er is sprake van nekklachten wanneer u pijn of bewegingsbeperkingen ervaart in de regio tussen de schedel en de schouder. Soms is er ook sprake van pijnuitstraling, tintelingen of verminderd gevoel in het gebied tussen hoofd -schouder – arm – hand.

Beloop nekklachten
Wanneer er in de eerste zes weken na aanvang van de nekpijn de pijnklachten en beperkingen afnemen, dan wordt er gesproken van een ‘normaal beloop’ van de nekklachten. Het natuurlijk beloop bij nekpijn is dat de pijn binnen zes weken met 45% afneemt.

Als de klachten en beperkingen binnen 6 weken niet afnemen, of zelfs erger worden, dan wordt is sprake van een ‘afwijkend beloop’’.

Zowel bij een normaal als een afwijkend beloop van de nekklachten is fysiotherapie aan te bevelen voor het bespoedigen van het herstel

Veel voorkomende nekklachten zijn:

Symptomen bij nekklachten

U herkent nekklachten aan de volgende symptomen:

  • Stijve nek
  • Afname van beweeglijkheid in en rondom nek
  • Pijn in nek/ schouders
  • Hoofdpijn vanuit nek/ spierspanning
  • Uitstralingspijn naar hoofd/ schouders/ armen
Hoe ziet de behandeling eruit?

Nekklachten kunnen worden onderverdeeld in 4 categorieën. Deze onderverdeling in categorieën wordt gemaakt op basis van de presentatie van klachten, het beloop ban de klachten in de tijd en op basis van het manueel – en fysiotherapeutisch onderzoek. Tijdens de behandeling wordt gekozen voor de meest effectieve behandelvorm.

Afhankelijk van de categorie nekklachten wordt gekozen voor één of meerdere van de onderstaande behandelmethoden:

Met uw nekklachten naar Wijkel Groep

Bij Wijkel Groep werken veelal fysiotherapeuten en manueeltherapeuten die naast hun regulier opleiding een Master Fysiotherapie hebben.

Dit betekent dat ze een specialisatie of verbijzondering hebben. Ralph Moonen, Erik Gerards, Maurice Rademacher en Ben Wijkel specialistisch zijn geschoold in het begeleiden en behandelen van nekklachten.

Voor de behandeling van schouderklachten kunt u terecht vanuit o.a. Heerlen, Heerlerheide, Hoensbroek, Brunssum en Treebeek.

U kunt een afspraak met hen maken via ons online afsprakenformulier of bel 045-521 22 24.

Voor welke andere klachten is fysiotherapie geschikt?

Onze therapeuten zijn gespecialiseerd in diverse therapieën om u op de best mogelijke zorg te kunnen geven bij klachten zoals:


Advies of afspraak maken?Bel Sandra of Lucienne via:

045 – 521 22 24
Voor fysiotherapie bij nekklachten kunt u vanuit Heerlen terecht bij:

Praktijk HEERLEN CENTRUM
Akerstraat 27
6411 GW Heerlen

Routebeschrijving

Afspraak aanvragen