Parkinson klachten

 


Wat is Parkinson?

De ziekte van Parkinson is een hersenziekte, waarbij een tekort aan dopamine, dat zorgt voor de overdracht van prikkels en signalen in je hersenen, leidt tot een verminderde werking van je hersenen.

Er is nog geen duidelijke oorzaak voor het ontstaan van de ziekte van Parkinson en de ziekte verloopt voor geen enkele patiënt op dezelfde manier. Dit maakt de ziekte van Parkinson dan ook een complex ziektebeeld.

Symptomen en klachten bij Parkinson:

  • trillen (tremor)
  • traagheid van bewegen (bradykinesie)
  • ontbreken van automatische bewegingen (hypokinesie)
  • moeite met starten van bewegen (akinesie)
  • stijfheid (rigiditeit)
  • houdingsinstabiliteit
  • houdings- en evenwichtsproblemen
  • freezing (‘bevriezen’ van de benen bij start van het lopen)

Deze klachten beginnen meestal aan één zijde. Na verloop van tijd ontstaan ook aan de andere kant klachten, waarbij de eerst aangedane zijde de ernstigste blijft. Na enkele jaren ontstaan balansproblemen en valincidenten.

In een latere fase kunnen klachten als verlaging van de bloeddruk, obstipatie (verstopping van de darmen), stemmingsproblemen, cognitieve problemen, verslikken, verminderde spraak, hallucinaties en depressie ontstaan.

Fysiotherapie bij de ziekte van Parkinson

Een fysiotherapeut kan veel betekenen in de behandeling rondom de ziekte van Parkinson. Lees hierover meer op Fysiotherapie bij de ziekte van Parkinson.

Fysiotherapie bij de ziekte van Parkinson bij Wijkel Groep

Onze behandelaars zijn aangesloten bij Parkinsonnet, een multidisciplinair lokaal netwerk afgestemd op de zorg rondom Parkinson. Door deze samenwerkings- en expertisekring kunnen we u als Parkinsonpatiënt zo goed mogelijk behandelen en ondersteunen.

Is bij u de ziekte van Parkinson vastgesteld of heeft u symptomen die passen bij Parkinsonisme dan kunt u altijd contact opnemen via 045-521 22 24.

Voor welke andere klachten is fysiotherapie geschikt?

Onze therapeuten zijn gespecialiseerd in diverse therapieën om u op de best mogelijke zorg te kunnen geven bij klachten zoals:


Advies of afspraak maken?Bel Sandra of Lucienne via:

045 – 521 22 24
Voor fysiotherapie kunt u terecht bij onderstaande praktijken:

Praktijk HEERLEN CENTRUM
Akerstraat 27
6411 GW Heerlen

Routebeschrijving

Praktijk HEERLEN NOORD
Bokstraat 67
6413 AS Heerlen

Routebeschrijving

Praktijk BRUNSSUM / HOENSBROEK
Treebeekstraat 31
6446 XN Brunssum

Routebeschrijving