Revalidatie Treebeek

 


Makkelijker bewegen

Bij onze revalidatie worden de basisprincipes van adaptatie, trainingsleer en functionele analyses besproken. De actieve revalidatie staat op de voorgrond. Op basis van een functionele analyse van de motorische eigenschappen en de fysiologische adaptatie mogelijkheden van het menselijk organisme en bewegingsapparaat, wordt een revalidatieopbouw besproken. Géén vaste programma’s of schema’s, maar een op het individu afgesteld schema, waarin de doelstellingen van de cliënt centraal staan.

Regelmatig bewegen heeft een gunstig effect op uw algemene gezondheidstoestand. Dit geldt voor iedereen, maar zeker ook voor mensen met een chronische aandoening. Bewegen is voor deze groep mensen echter een grotere opgave dan voor de “gezonde” Nederlander. Om die reden bieden wij als praktijk onze expertise aan op het gebied van beweegprogramma’s speciaal voor mensen met chronische aandoeningen.

Onze oefenruimtes

In onze oefenruimtes gebruiken we geen trainingsmachines, maar losse gewichten, dumbles en halters. Deze helpen bij het triggeren van coördinatieve beweging.

De trainers starten een training met een algemene warming up en waken altijd voor overbelasting van de blessure. Er wordt doelgericht gewerkt om het lichaam te stabiliseren, de flexibiliteit te optimaliseren en kracht en uithoudingsvermogen op te bouwen.

Ook hebben we de beschikking over ‘Kaiser’-apparatuur, een trekapparaat op luchtdruk. Hiermee kan een stabiele, gecontroleerde afloop van de beweging worden uitgevoerd. Anders dan bij traditionele katrollen systemen waar een toenemende weerstand plaatsvindt.

Daarnaast werken we met medicijnballen en multi directionele koorden met variabele weerstand voor specifieke oefeningen. Mini bands zorgen voor de juiste houding bij het uitvoeren en de functionele synergie van bewegingen. Alles met het doel om zo snel mogelijke revalidatie te bewerkstelligen.

Voor revalidatie kunt u terecht vanuit o.a. Heerlen, Heerlerheide, Hoensbroek, Brunssum en Treebeek

Meer fysiotherapie:


Advies of afspraak maken?Bel Sandra of Lucienne via:

045 – 521 22 24
Voor revalidatie kunt u vanuit Treebeek terecht bij:

Praktijk HEERLEN CENTRUM
Akerstraat 27
6411 GW Heerlen

Routebeschrijving

Praktijk HEERLEN NOORD
Bokstraat 67
6413 AS Heerlen

Routebeschrijving

Afspraak aanvragen