Rust of beweging bij knieklachten?

Veel mensen hebben wel eens last van knieklachten zoals een aanhoudende pijn, een instabiel gevoel, stijfheid in het gewricht of zelfs een blokkering in de knie.

De klachten kunnen ontstaan door een acuut trauma of door overbelasting. Deze overbelasting is vaak gerelateerd aan sport, maar ook dagelijkse activiteiten zoals fietsen kunnen klachten veroorzaken die voor een beperking zorgen.

Bij knieklachten wordt al snel geadviseerd om de knie te ontlasten of om een tijd te stoppen met de activiteit die de klacht verergert. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat oefentherapie bij langdurige knieklachten een beter resultaat oplevert dan rust nemen.

Bij Wijkel Fysiotherapie stellen we, na analyse, samen met u een behandelplan op om zo snel en efficiënt mogelijk uw knieklachten te verlichten of zelfs te laten verdwijnen. Hierin leggen we vast welke doelstellingen we hebben, wanneer we die denken te behalen en op welke manier. Hiervoor maken we gebruik van de programma’s die we ontwikkeld hebben voor veel voorkomende knieklachten en spitsen die toe op uw mogelijkheden en persoonlijke doelen. We maken hierbij onder andere gebruik van behandelmethoden zoals:

Heeft u knie gerelateerde klachten? Bel ons op 045-521 22 24 voor het maken van een afspraak.