Uitgelicht: Sport fysiotherapie

Sport fysiotherapie bij Wijkel Groep kent de volgende toepassingen:

Sportblessures
De sportfysiotherapeut kan helpen bij blessures of overbelasting door training. Doordat wij begrijpen wat er tijdens sporten gebeurt, kunnen we een goede analyse maken van hoe de sporter/cliënt geblesseerd is geraakt. Dit vertalen we in een specifiek voor de sporter/cliënt opgesteld behandelplan of revalidatieschema afgestemd op de mogelijkheden van de sporter/cliënt.
Hierbij houden we rekening met het letsel en de sport die beoefend wordt (sport specifieke benadering). Er wordt gekeken naar sport specifieke grond motorische eigenschappen zoals coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen en het ontstaan van het letsel wordt geanalyseerd.

Performance training
Een andere belangrijke speerpunt van de sport fysiotherapie is het trainen van gezonde sporters om ze naar een hoger sportniveau te brengen (performance training) of om blessures tegen te gaan (blessurepreventie). Als praktijk zijn we actief binnen diverse sporttakken, waaronder voetbal, tennis, atletiek, vechtsport en dansen. Het opstellen en afnemen van testen ter preventie van blessureletsel is een van de speerpunten van onze praktijk.

Chronische aandoeningen
Ook het professioneel begeleiden en het testen van mensen met een chronische aandoening (zoals COPD en suikerziekte) is een belangrijke competentie van de sportfysiotherapeut.

De sport fysiotherapeut bij Wijkel Groep gebruikt ‘evidence based’ diagnostiek in de behandeling van (top)sporters. Hierbij hanteren we een drietal uitgangspunten:
• het huidige beste beschikbare bewijs
• de kennis en ervaring van de behandelaar
• de waarde(n) en voorkeur van de individuele patiënt

Meer weten over sport fysiotherapie en wat Wijkel Groep voor jou kan betekenen? Bel gerust!

Wijkel Groep – Uw gezondheid in goede handen