Update Coronavirus 24 maart 2020

Belangrijke update i.v.m. Coronavirus

Als fysiotherapie Wijkel streven wij ernaar om te allen tijde de best mogelijke zorg te bieden. Helaas hebben wij als team moeten besluiten om, gezien de adviezen van het RIVM en de minister van Volksgezondheid, alle fysiotherapeutische behandelingen stop te zetten.

Voor postoperatieve/post-traumatische patiënten en zorgpersoneel van ziekenhuizen en artsenpraktijken maken wij een uitzondering. Hierbij houden wij ons uiteraard aan alle veiligheidsvoorschriften zoals die door het RIVM zijn afgegeven.

Indien u van mening bent dat u absoluut noodzakelijke acute zorg behoeft, kunt u contact opnemen met onze praktijk. Wij zullen dan samen met u bekijken welke mogelijkheden er voor uw situatie zijn.

De maatregelen hebben wij genomen om zorg te kunnen blijven dragen voor uw en onze gezondheid.

Om toch de benodigde zorg te kunnen bieden, bieden wij als Team Wijkel e-health aan. Dit houdt in dat u met onze fysiotherapeuten een telefonisch of videoconsult kunt afspreken. Tijdens deze consulten luisteren onze therapeuten naar uw klacht en zullen u van gepast beweegadvies voorzien. Ook krijgt u van uw therapeut een inlogcode waarmee u toegang krijgt tot onze database met daarin verschillende instructie video’s voor oefeningen die u kunnen helpen uw klacht te verminderen. Op deze manier kunt u blijven bewegen. Juist in deze tijd is bewegen zo belangrijk.

Indien u gebruikt wenst te maken van onze e-consulten kunt u contact opnemen met onze praktijk. 045-521 22 24 / info@wijkel-groep.nl

Ook tijdens de corona crisis streven wij ernaar om de best mogelijk zorg te blijven verlenen.

Let goed op uzelf, blijf gezond en stay strong!

Team Wijkel fysiotherapie

— Eerdere berichten —

15 maart 2020

Geachte cliënten van de Wijkel-groep. Vanwege het Coronavirus (COVID-19) gelden vanaf heden de volgende regels bij ons in de praktijk:

Stel uw bezoek aan de Wijkel-groep uit als:

  1. U recentelijk griepachtige symptomen heeft zoals hoesten/niezen en/of kortademigheid.
  2. U in de afgelopen dagen in een risicogebied voor COVID-19 was.
  3. U contact had met een bewezen Corona (COVID-19) patiënt.

– Dit bericht wordt indien noodzakelijk of de richtlijnen RIVM of van overheidswege veranderen aangepast.

Vragen:

Gaan de behandelingen door en kan ik mij nog steeds aanmelden?

Ja, u bent als (nieuwe) client nog steeds welkom in onze praktijken op Heerlerheide, in Heerlen-Centrum en Brunssum. We volgen uiteraard de richtlijnen van het RIVM en GGD en staan dagelijks in contact met deze instanties. Daarnaast gebruiken wij ons gezond verstand om het besmettingsgevaar tot 0 terug te brengen. Wij hopen dat U dat ook gebruikt en bij (milde) verkoudheidsklachten zoals niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten of bij verhoging tot 38 graden thuis te blijven en de afspraak te annuleren en/of te verzetten.

Wellicht overbodig om te vermelden, maar u moest altijd al een grote handdoek meenemen voor uw en onze hygiëne.

Wij vragen u om in de wachtkamer minimaal 1,5 meter afstand te bewaren en/of eventueel in de auto te wachten. Op Heerlerheide zal de koffieruimte voorlopig gesloten zijn voor zijn sociale contacten en daarnaast als extra wachtruimte gebruikt worden voor 2 personen een optimale spreiding.

U wordt uiteraard zodoende 1:1 behandeld om besmetting tot 0 te reduceren.

Gaan de trainingen door?

Wij volgen het advies van het RIVM, GGD en kabinet van zondag 15 maart en sluiten wij onze fitnessruimte gezien de groepsdichtheid. Op dit moment geld dit tot en met 6 april 2020.

Komen jullie ook aan huis voor fysiotherapie?

De huidige situatie vraagt om maatwerk en zijn bereid deze zorg te leveren een op een thuis.

Wij zullen een massagebank meenemen, maar u zorgt voor een grote handdoek.

Bij bovenstaande beschreven gezondheidsklachten van u, komen wij niet en zult u de behandeling moeten annuleren en/of verzetten.

U kunt dit aangeven bij uw fysiotherapeut en zal in overleg worden bepaald wat de mogelijkheden zijn.

Hoe gaan jullie om met kwetsbare cliënten?

In overleg met de cliënt wordt besloten of de zorg gezien de geldende maatregelingen en adviezen doorgang kan vinden in de praktijk of eventueel aan huis. Als er een aannemelijk risico is nemen wij als praktijk het besluit dat de afspraak voorlopig wordt geannuleerd en op een ander moment weer kan plaatsvinden. Deze mensen worden persoonlijk door ons benaderd. Uiteraard respecteren wij ieders wens gezien de risicovolle gezondheid als de afspraak wordt afgezegd.

Gaan de inloopspreekuren bij de aangesloten sportverenigingen door?

Gezien het huidige gezondheidsrisico gaan deze voorlopig NIET door.

Als Wijkel-groep doen wij er alles aan om met de huidige stand van zaken u te blijven helpen, maar ook onze kwetsbare cliënten te beschermen.

Voor een verdere verdieping van ons hygiëneprotocol verwijzen wij naar onze website en informatieformulieren in onze praktijken.

Wij zouden het op prijs stellen als u deze informatie tot u neemt en indien er vragen zijn ons te raadplegen.

Voor alle drie de locaties kunt u ons bereiken onder 045-5212224

SAMEN WORDEN WE STERKER

Met vriendelijke groet,

Team Wijkel-Groep