Voedselovergevoeligheid

Bij voedselovergevoeligheid en voedselallergie spelen de darmen en darmbacteriën een essentiële rol. In de behandeling brengen wij de kennis van een (orthomoleculair) voedingsspecialist en visceraal therapeut samen.

Hoe (fysio)therapie kan helpen?

De voedingsspecialist bekijkt in welke mate voedingsstoffen de overgevoeligheid veroorzaken. Samen met de patiënt stelt hij een voedingspatroon op dat zorgt voor een goede opbouw van het darmmicrobioom en enzymatische verbetering van de pancreas.

De visceraal therapeut behandelt het bindweefsel rondom de organen, bloedvaten, zenuwen, lymfe en botten om de spijsvertering optimaal te laten verlopen. De therapeut vergroot de beweeglijkheid van het bindweefsel, waardoor de organen en orgaansystemen beter kunnen functioneren.

Naast voedselovergevoeligheid kan ook PDS, obstipatie, spastische darm, maagzuur en algemene maag,- buik,- en darmklachten op deze manier behandeld worden.

Wijkel Groep

Binnen Wijkel Groep zijn meerdere mensen opgeleid tot (orthomoleculair) voedingsspecialist en visceraal manueel therapeut. Heeft u last van een voedsel overgevoeligheid? Neem dan contact met ons op.