Fysiek/mentale revalidatie spoor 1

 


Gezond weer op!

Bij ziekte van één van de medewerkers van een bedrijf is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze medewerker zo snel mogelijk weer fit en gezond worden. Dat is een verantwoordelijkheid die bedrijf en medewerker samen hebben. Een snelle, gerichte aanpak van het ziekteverzuim helpt voorkomen dat mensen onnodig arbeidsongeschikt worden. Top Reïntegratie Wijkel helpt, na een intake, met de terugkeer van de medewerker door deze fysiek en mentaal weer weerbaar te maken.

Onze aanpak:
Intake

De medewerker wordt naar ons doorverwezen via de bedrijfsarts of verzekeringsarts van het UWV. Om te kunnen beoordelen hoe fit, mentaal en fysiek, een medewerker is wordt de intake gedaan door een arbeidsfysiotherapeut. Dit kan alleen een fysieke intake zijn, waarbij de huidige fysieke klachten en de fysieke belastbaarheid in kaart worden gebracht. Dit gebeurt aan de hand van een vraaggesprek, fysieke vragenlijsten en aanvullend fysiotherapeutisch onderzoek met de daarbij behorende fysieke testen.

Aanvullend bieden wij de mogelijkheid om deze gegevens aan te vullen met een specifiek arbeidsbelastingsonderzoek (zie Functioneel capaciteitsonderzoek).

Vaak is er sprake van een combinatie van zowel fysieke als mentale klachten. Daarom wordt een zogenaamde multidisciplinaire intake het meest aangevraagd en uitgevoerd. De mentale intake test uitgebreid de actuele mentale belastbaarheid, waarbij stressbronnen op sociaal, privé en werkgebied in kaart worden gebracht.

De intake bestaat uit een vraaggesprek met de mental coach en aanvullende psychologische vragenlijsten. De bevindingen van zowel de fysiotherapeut als de mental coach worden in een uitgebreid rapport verwerkt.

Plan van aanpak

Het verslag van de arbeidsfysiotherapeut en life coach/psycholoog vormt de basis voor het op te stellen plan van aanpak met bijbehorende offerte. Het plan van aanpak is altijd maatwerk en toegesneden op de individuele problemen en klachten van de te reïntegreren medewerker. Doel van het behandelplan is de fysieke en mentale belastbaarheid verhogen om weer een juiste balans tussen lichaam en geest te krijgen.

Bekijk ook:


Meer informatie?Bel ons voor een afspraak bij ons op de praktijk of bij u op locatie:

045 – 521 22 24


Praktijk HEERLEN CENTRUM
Akerstraat 27
6411 GW Heerlen

Routebeschrijving

Ons team