Lichamelijk fitte medewerkers

 


De fysieke belastbaarheid verhogen

Het productieniveau binnen elke organisatie hangt nauw samen met de vitaliteit van het personeel. Immers: hoe vitaler uw medewerkers zijn, hoe beter zij bestand zijn tegen werk- en prestatiedruk. Naast het behandelen van fysieke klachten verzorgt Wijkel TOP Reïntegratie actieve trainingen die gericht zijn op het verbeteren van de vitaliteit van de medewerkers, zowel op het fysieke vlak als op het gebied van gezond eten.

Onze aanpak:
Actieve training

Om de fysieke belastbaarheid van de medewerkers te verhogen geven wij actieve trainingen in kleine groepen van maximaal 4 deelnemers. Iedereen traint onder fysiotherapeutische begeleiding op basis van een op hem of haar op maat gesneden trainingsprogramma dat wordt samengesteld vanuit de bevindingen bij de intake of een revalidatieplan.

De trainingsprogramma’s zijn er op gericht om de stabiliteit van het lichaam, de lokale spierkracht en de conditie te verbeteren. De duur van het trainingsprogramma is ook volledig afgestemd op de persoonlijke behoefte van de medewerker en wordt, indien noodzakelijk multidisciplinair opgebouwd. Denk aan de combinatie van training, fysiotherapie, life-coaching en voedingsadvies.

Persoonlijke fysiotherapeutische begeleiding

Bij klachten aan de nek, rug, schouder of het algemene bewegingsapparaat zorgt uw persoonlijke fysiotherapeut voor de begeleiding.

De fysiotherapeut helpt bij het verminderen van de klachten, het verbeteren van de functies van het bewegingsapparaat en het verminderen van pijn. Hiervoor wordt een breed scala aan aan therapieën ingezet.

Voedingsadvies

Verkeerde voeding of een onregelmatig eetpatroon kan een reeks van klachten veroorzaken of verergenen zoals vermoeidheid, burn-out verschijnselen of futloosheid. Bewegen en sporten kan helpen, maar daarbij hoort ook een gezond eetpatroon. Vanuit de intake kan een voedingsadvies of dieet onderdeel uitmaken van het plan van aanpak. Samen met de medewerker wordt toegewerkt naar een gezond eet- en leefpatroon door de hormoonhuishouding te optimaliseren en er weer energie ontstaat zodat de medewerker zich weer langdurig fit kan voelen.

Bekijk ook:


Meer informatie?Bel ons voor een afspraak bij ons op de praktijk of bij u op locatie:

045 – 521 22 24


Praktijk HEERLEN CENTRUM
Akerstraat 27
6411 GW Heerlen

Routebeschrijving

Ons team