Wanneer naar de fysiotherapeut?

Hoewel de meeste mensen de fysiotherapeut bezoeken bij een plotselinge blessure of pijnklacht, kunt u de fysiotherapeut ook bezoeken bij een chronische klacht of aandoening of bij revalidatie na een operatie.

Zonder verwijzing naar de fysiotherapeut
U kunt zonder verwijzing van een arts rechtstreeks naar een fysiotherapeut. De therapeut is opgeleid om een goede diagnose te stellen. In geval van twijfel verwijst hij u naar uw huisarts. Uw fysiotherapeut informeert de huisarts trouwens altijd, zodat deze op de hoogte is van uw behandeling bij de fysiotherapeut.

Met verwijzing naar de fysiotherapeut
In sommige gevallen heeft u wel een verwijzing van de huisarts nodig. Dit geldt als u de fysiotherapeut bezoekt voor behandeling van een chronische aandoening, die vanuit de basisverzekering wordt vergoed. Als u hierover twijfelt, kunt u altijd bij ons informeren.

De eerste afspraak met de fysiotherapeut
Bij uw eerste bezoek aan een fysiotherapeut vindt er een intake plaats. Middels een aantal vragen, het bespreken van de klachten en een lichamelijk onderzoek stelt de fysiotherapeut de diagnose vast en stelt hij een behandelplan voor.
Bij Wijkel Fysiotherapie nemen we voor deze intake uitgebreid de tijd. Er is ruimte voor een wederzijdse kennismaking en we stellen ook u in de gelegenheid vragen te stellen. Aansluitend aan het vaststellen van het behandelplan voeren we de eerste behandeling uit. Zo verliezen we geen tijd en starten we meteen met het verlichten van eventuele pijnklachten.

Heeft u toch nog vragen? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact met ons op via 045 – 521 22 24. Wij helpen u graag verder.