Wat is hielspoor?

Hielspoor is een veelvoorkomende klacht die zowel bij mannen als vrouwen veelvuldig voorkomt. De oorzaak van hielspoor ligt meestal in een onjuist looppatroon. Hielspoor is een gevolg van een overbelasting van de peesplaat onder de voet. Door de overbelasting kan rond de aanhechting van de pees aan het hielbot een verkalking ontstaan en ontstekingen.

De meest voorkomende klachten zijn: Het ervaren van pijn aan zijkant of onderkant van de hak/voethiel bij lang staan of lopen, stijfheid en achteruitgang in dagelijks functioneren. Moeite met hardlopen en schokbelasting van de voeten (springen etc.).

In de behandeling van hielspoor richten we ons enerzijds op het verhelpen van de pijnklachten en de mogelijke verkalking en anderzijds op het verbeteren van de het looppatroon middels oefentherapie. Wijkel Groep beschikt over een achttal geschoolde shockwave therapeuten. Zij zijn ervaren in het behandelen van hielspoor en kunnen als nodig ook aanvullende behandelingen voor hielspoor uitvoeren.

Bij hielspoor wordt er gebruik gemaakt van behandelingen uit de aanvullende verzekering. Vaak duurt een behandeltraject bij hielspoor rond de 10 behandelingen.

Heeft u hielspoorklachten of vragen? Aarzel dan niet en neem telefonisch contact met ons op via 045 – 521 22 24. Wij helpen u graag verder.