Wat is kaakfysiotherapie?

Kaakfysiotherapie of cranio faciale fysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Cranio faciale therapie is een behandeling waarbij klachten en stoornissen in hoofd, hals, nek- en kaakgewricht worden onderzocht en behandeld.

De Crafta-therapeut heeft specialistische kennis van o.a. schedelstoornissen, aangezicht pijnen, kaak-asymmetrie,  (onverklaarbare) tandpijn, duizeligheid, oorsuizen/oorpijn, whiplashklachten, sinus pijnen/ drukkende pijn rond de ogen en verschillende soort hoofdpijn.

Door middel van een uitvoerig onderzoek wordt het probleem van de patiënt geanalyseerd en in kaart gebracht. Aansluitend worden het kaakgewricht, schedel, aangezicht en nek onderzocht. Het doel is het vinden van stoornissen (dysfuncties) in het hoofd, schedel, kaak en aangezicht gebied die voor het probleem van de patiënt relevant zijn.

De daadwerkelijke behandeling bestaat uit een aantal manuele technieken op het hoofd, schedel, kaak, aangezicht en nek, waarbij de mobilisatie van gewrichten en ontspanning van spieren vaak centraal staat. Aanvullend kan er gebruik worden gemaakt van Dry Needling technieken.

Naast de primaire behandeling volgt een begeleidingsprogramma dat bestaat oefeningen en preventieve tips.

Maurice Rademacher is master manueeltherapeut en Crafta- therapeut. Door deze combinatie van opleidingen kan hij uw kaak gerelateerde klachten uitstekend behandelen.

Heeft u kaak gerelateerde klachten? Bel ons op 045-521 22 24 voor het maken van een afspraak.