Wat is Oedeemtherapie?

Bij oedeemtherapie richt de gespecialiseerde fysiotherapeut zich op het tegengaan van pijnlijke zwellingen en stijfheid als gevolg van oedeem. Oedeem is een abnormale ophoping van vocht, soms in combinatie met eiwitten, als gevolg van een verstoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht. Dit kan ontstaan door verschillende oorzaken en aandoeningen waarbij het lymfestelsel beschadigd raakt of niet goed werkt, zoals na een behandeling van kanker, een trauma of operatie of een vaatproblematiek zoals spataderen.

Bij Fysio Wijkel zijn gespecialiseerde oedeemtherapeuten werkzaam. Naast de behandeling van de verschillende vormen van oedeem, adviezen om oedeem te verminderen of te stabiliseren, wordt er ook aandacht besteed aan de huidverzorging. Ook worden er zwachtelsystemen en therapeutische elastische kousen aangevraagd waar nodig en geven we leefstijladviezen aangaande het oedeem. Iedere patiënt is uniek en heeft zijn eigen behoeftes in zorg. Er wordt gekeken welke zorg noodzakelijk is per persoon.

Wilt u hulp bij oedeemklachten en ervaren hoe manuele lymfedrainage u hierbij kan helpen? Neem dan contact op met onze praktijk of maak meteen een afspraak.