Wat is reuma?

Reuma is een verzamelnaam van veel verschillende aandoeningen van het bewegingsapparaat. De meest voorkomende klachten van reuma zijn pijn en stijfheid in de gewrichten en spieren. Hierdoor kunt u minder goed bewegen en ontstaan er problemen in uw functioneren in het dagelijks leven. Ook vermoeidheid en lusteloosheid zijn bekende klachten bij reuma.

De klachten kunnen over de dag heen, maar ook per dag, verschillen. De meeste reumatische aandoeningen zijn van chronische aard. Door een goede behandeling kan de aandoening tot rust komen en kan er een goed evenwicht gevonden worden. Echter genezen kunt u niet.

Er is geen duidelijke oorzaak bekend voor het ontstaan van reuma. Wel lijken overgewicht en roken een belangrijke rol te spelen. Ook erfelijkheid lijkt een grote risicofactor.

Fysiotherapeuten bij Wijkel Fysiotherapie kunnen u begeleiden in een voor u, individueel opgesteld, trainingsprogramma. Naast fysiotherapeuten werken er bij Wijkel Groep ook AR-trainers (actieve revalidatie en voedingsspecialisten).

Omdat fysiotherapie bij reuma niet altijd vergoed wordt door de zorgverzekeraar, bieden wij ook leefstijlpakketten. Via deze pakketten kunt u fysiotherapie, sport en voeding gecombineerd afnemen tegen gunstige voorwaarden. Lees hier meer over onze leefstijlpakketten.

Wilt u een afspraak maken om uw reumaklachten te laten behandelen? Bel 045-521 22 24.