Wijkel Groep partner van de Nico Wolter therapie

Sinds oktober 2022 is de Wijkel Groep partner van de Nico Wolter therapie (NWT) in het gloednieuwe VIE gebouw in Kerkrade. NWT is een wetenschappelijk onderbouwde therapie en het team van specialisten bestaat uit arts, fysiotherapeut, psycholoog, mental coach en arbeidsdeskundige. Na een zorgvuldige beoordeling van de specifieke situatie door een arts, fysiotherapeut, psycholoog en arbeidsdeskundige, volgen de cliënten vier weken lang een intensieve lichamelijke en mentale training.

Een trainingsdag is een doordeweekse dag waarin u 8 uur lang in een groep van 10 personen samen sterker wordt. De trainingsdagen kennen een groepsprogramma en een individueel programma.

Het groepsprogramma bestaat onder andere uit nordic-walking, sport en spel, fitness, hydro-therapie,  warmte-therapie en mentale groepssessies.

Melvin en Maaike verzorgen als fysiotherapeuten de fysiotherapeutische zorg en intakes en Andre, Eugene en Ryan nemen de fysieke begeleiding (gym, nordic-walken, sport, fitness en hydrotherapie) voor hun rekening.

De NWT is normaliter bedoeld voor mensen die zich bij de werkgever in de ziektewet, of bij een gemeente in de bijstand, bevinden en zich niet stabiel voelen om te kunnen functioneren. Daarnaast kan de NWT ook preventief worden ingezet of als instrument van revalidatie worden gebruikt.

Lee ook het bericht van De Limburger met bijbehorende video. https://www.1limburg.nl/nieuws/1937629/alles-onder-een-dak-aanpak-helpt-mensen-uit-problemen