Dry needling

 


Wat is dry needling

Dry needling is een vrij nieuwe behandeltechniek van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt waardoor ze snel en langdurig ontspannen. Er wordt een accupunctuurnaald ingebracht zonder vloeistof in te spuiten. Vandaar ook de naam dry needling (letterlijk droog naalden).

Dry needling is geen accupunctuur. Waar bij accupunctuur meridianen (energiebanen volgens Chinese geneeskunde) worden aangeprikt prikt de dry needling therapeut in triggerpoints.

Deze triggerpoints zijn lokale verhardingen in de spier die zowel lokaal als pijn op afstand kunnen veroorzaken. Dit uit zich bijvoorbeeld in: pijn, stijfheid, bewegingsbeperking en tintelingen.

De behandeling met dry needling

Allereerst zal de fysiotherapeut aan de hand van een gesprek en lichamelijk onderzoek uw klachten in kaart brengen. Tijdens dit lichamelijk onderzoek zal de therapeut op zoek gaan naar triggerpoints in spieren die uw klachten kunnen veroorzaken. Mochten deze aanwezig zijn wordt er overgegaan naar een behandeling door middel van dry needling.

Deze behandeling bestaat uit het gericht aanprikken van de triggerpoints in de betreffende spieren. Hierbij worden eventuele omringende spieren meegenomen, omdat deze een indirecte invloed kunnen hebben.

Het inbrengen van de naald is vrijwel pijnloos. Tijdens de behandeling is het normaal een zwaar en dof gevoel in de geprikte spieren te voelen. Dit kan tot een dag na de behandeling aanhouden.

De behandeling wordt besloten met oefeningen en gerichte adviezen om de betrokken spieren ook langdurig te ontspannen en het herstel te ondersteunen. Dry needling is meestal een onderdeel van uitgebreidere behandeling.

Dry Needling bij Wijkel Groep

Heeft u een blessure of een aandoening waarbij u de bovenstaande klachten herkent? Dan bent u bij de dry needling therapeut aan het juiste adres.

Binnen onze praktijk zijn er diverse therapeuten gespecialiseerd in dry-needling. Ze bezitten een verbijzondering en zijn specialistisch geschoold om u de optimale zorg te bieden. Tijdens het eerste consult worden de behandelbare factoren in kaart gebracht. Hierna maken we een persoonlijk plan van aanpak om u zo optimaal mogelijk te behandelen.

Wanneer dry needling therapie?

Bij onderstaande klachten is dry needling een geschikte therapie:


Voor dry needling kunt u terecht vanuit o.a. Heerlen, Heerlerheide, Hoensbroek, Brunssum en Treebeek

Meer fysiotherapie:


Advies of afspraak maken?Bel Sandra of Lucienne via:

045 – 521 22 24
Voor deze behandeling kunt u terecht bij onderstaande praktijken:

Praktijk HEERLEN CENTRUM
Akerstraat 27
6411 GW Heerlen

Routebeschrijving

Praktijk HEERLEN NOORD
Bokstraat 67
6413 AS Heerlen

Routebeschrijving

Praktijk BRUNSSUM / HOENSBROEK
Treebeekstraat 31
6446 XN Brunssum

Routebeschrijving