Hartklachten

 


Wanneer hartrevalidatie?

Hartrevalidatie is bedoeld voor iedereen met een hartaandoening. Hieronder vallen mensen die te maken hebben gehad met:

  • Hartritmestoornissen
  • Hartinfarct
  • Bypassoperatie (CABG)
  • Dotteringreep (PTCA/ PCI)
  • Hartklepoperatie
  • Stentplaatsing
  • Cardioversie (corrigeren onregelmatig hartritme)
  • Implantatie van een pacemaker

Wanneer u in het verleden hartproblemen heeft gehad, is het van groot belang om te blijven bewegen. Bij Wijkel Groep kunt u terecht voor dit beweegprogramma waarbij u kunt revalideren na een hartaandoening en/of kunt trainen om de kans op nieuwe hart- en vaatziekten te verkleinen.

Het hartrevalidatie trainingsprogramma

Hartpatiënten ervaren vaak dat het vanzelfsprekende vertrouwen in het eigen lichaam is verminderd. Bij hartrevalidatie richten we ons erop dat u uw dagelijks leven weer op kunt pakken en voort te zetten binnen uw eigen grenzen en mogelijkheden. U leert naar uw lichaam te luisteren, ermee om te gaan en weer op te vertrouwen.

Het hartrevalidatie programma ziet er als volgt uit:
De training begint met een onderzoek. Hierin worden uw mogelijkheden, beperkingen en wensen in kaart. Als onderdeel van het onderzoek zult u een fietstest op een hometrainer uitvoeren onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Afhankelijk van de ernst van uw aandoening, uw mogelijkheden en uw wensen bieden wij u een trainingsprogramma op maat aan. Dit programma varieert van het volgen van groepstrainingen tot een uitgebreid individueel trainingsprogramma.

Hartfysiotherapie bij Wijkel Groep

Wijkel Groep heeft verschillende specialisten die u kunnen begeleiden bij het herstel na hartklachten. Naast buitengewoon goed gekwalificeerde fysiotherapeuten, staan ook Actieve Revalidatie (AR) Trainers en een lifecoach en psycholoog tot uw beschikking. Zo kunnen we u optimaal begeleiden in het terugwinnen van het vertrouwen in uw lichaam, fysiek en mentaal.

Beweegprogramma
Hart- en vaatziekten

Wijkel Groep biedt beweegprogramma’s aan voor iedereen die moeite heeft om een actieve levensstijl te onderhouden door onderstaande medische aandoeningen of beperkingen zoals Hart- en vaatziekten.

Méér dan bewegen alleen

Het doel van deze beweegprogramma`s is om u, rekening houdend met uw klachten, weer aan het bewegen te krijgen, wat uw gezondheid ten goede komt en klachten kan verminderen.

Meer over Beweegprogramma Hart- en vaatziekten >

Maak kennis met ons team. U kunt direct een afspraak maken via 045-521 22 24.

Voor welke andere klachten is fysiotherapie geschikt?

Onze therapeuten zijn gespecialiseerd in diverse therapieën om u op de best mogelijke zorg te kunnen geven bij klachten zoals:


Advies of afspraak maken?Bel Sandra of Lucienne via:

045 – 521 22 24
Voor het hartrevalidatie trainingsprogramma kunt u terecht bij onderstaande praktijken:

Praktijk HEERLEN CENTRUM
Akerstraat 27
6411 GW Heerlen

Routebeschrijving

Praktijk HEERLEN NOORD
Bokstraat 67
6413 AS Heerlen

Routebeschrijving

Praktijk BRUNSSUM / HOENSBROEK
Treebeekstraat 31
6446 XN Brunssum

Routebeschrijving